gratis openbaar vervoer

Zwarte Woud Vakantie

© STG / HTG

© STG / HTG

 

Gratis vervoer met bus en trein met

de KONUS-Gastenkaart.

 

 

 

 

 

Bij vrijwel iedere verhuurder in het Zwarte Woud krijgt u bij overnachting de gratis KONUS-gastenkaart waarmee u gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in het Zwarte Woud.

 

Eenvoudig begaanbaar, ideaal concept, de KONUS-Gastenkaart is uw ticket voor alle bus- en treinverbindingen binnen en tussen deelnemende transportnetwerken, met uitzondering van de IC- en ICE treinverbindingen en kabelbaan.

Arriveer op uw vakantiebestemming, parkeer uw auto, en begin met een wandeltocht. Waag u aan een ontdekkingstocht door het gebied of geniet van cultuur en winkelen in één van onze gezellige steden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een parkeerplaats voor uw auto. Niemand hoeft zich druk te maken over betaald parkeren en wisselgeld te zoeken. Het is aan te raden om voor uw boeking informatie aan te vragen over de KONUS-Gastenkaart. Dan is het hele Zwarte Woud voor u.

 

De uitdrukking “KONUS” herinnert aan de vroegere universele sleutel die treinconducteurs ooit gebruikten om bussen en treinstellen te openen.

In het 11400 vierkante kilometer grote vakantiegebied in het zuidwesten staat deze uitdrukking voor gratis gebruik van openbaar vervoer voor bezoekers aan het Zwarte Woud. De enige uitzondering van lokale stadsvervoerders die niet deelnemen zijn die in Karlsruhe en Pforzheim. Hoe dan ook, de KONUS-Gastenkaart is geldig op de routes van de Enztalbahn en Nagoldtalbahn naar het centraal station in Pforzheim. De Enztalbahn komt langs het Enzdal, en de Nagoltalbahn navigeert naar het Nagolddal.

 

Voorwaarden voor het gebruik van de KONUS-Gastenkaart:

1. KONUS is uitsluitend geldig in het streekvervoer per tweede klasse in het omschreven KONUS-gebied. Zie hiervoor de overzichtskaart (uitgesloten zijn de IC, EC en ICE, net als de kabelbanen).

2. De KONUS-Gastenkaart is alleen geldig wanneer hij volledig is ingevuld (ook het totaal aantal personen en de vertrekdatum moeten worden ingevuld). Wanneer u uw vertrekdatum nog niet precies kunt vastleggen moet u de voorlopige datum invullen. Blijft u toch langer dan verwacht, dan moet u een nieuw aanmeldformulier bij uw verhuurder invullen.

3. De KONUS-Gastenkaart mag niet direct beschreven zijn. Hij moet in de aanwezigheid van uw verhuurder met een doordrukmethode gemaakt worden. Veranderingen achteraf direct op de KONUS-Gastenkaart maken de kaart ongeldig als vervoersbewijs.

4. KONUS geldt uitsluitend voor personenvervoer. Hij geldt niet voor het gratis transporteren van dieren en fietsen. Hiervoor gelden de tariefregelingen van de betreffende verkeersbedrijven en –systemen.

5. KONUS is alleen geldig in verbinding met een geldig ambtelijk legitimatiebewijs van de betreffende persoon die met naam op de kaart vermeld staat. Deze persoon moet ook dan , wanneer KONUS als groep gebruikt wordt, in het transportmiddel aanwezig zijn.

6. De KONUS-Gastenkaart is strikt persoonsgebonden.

7. Wanneer u zich als groep heeft aangemeld, maar KONUS toch als vervoersbewijs afzonderlijk wilt gebruiken, kunt u op vertoon van uw KONUS-Gastenkaart en uw legitimatiebewijs deelvervoersbewijzen voor een groep krijgen bij uw lokale Kurverwaltung, Tourist-Information of in het

gemeentehuis.

8. Groepen vanaf 10 personen moeten tenminste drie dagen voor de geplande rit bij het vervoersbedrijf aangemeld worden. De lijst met adressen van de vervoersbedrijven is verkrijgbaar bij uw lokale Kurverwaltung, Tourist-Information of bij het gemeentehuis.

9. KONUS is geldig vanaf de aankomstdag, na de aankomst bij uw verhuurder (niet voor de heenreis).

10. Informatie over de deelnemende vervoersbedrijven en de gebiedsgrenzen van de verschillende vervoersbedrijven net als over het KONUS-gebied is verkrijgbaar bij uw verhuurder oftewel bij de lokale Kurverwaltungen of in het internet onder www.konus-schwarzwald.info. Gaat uw reis over de grenzen van het gebied, dan moet u de gebruikelijke tarieven voor het vervoer vanaf de laatste plaats in het KONUS-gebied betalen.

Bij overtredingen moet u een verhoogd bedrag voor de rit betalen van tenminste € 40,00.

Wij wensen u alvast een goed verblijf met de KONUS-Gästekarte.

Bron: Schwarzwald Tourismus GmbH